Добредојдовте во нашата Политика за приватност

-- Вашата приватност е критично важна за нас.

Политика на GorillaPDF е да ја почитува вашата приватност во врска со какви било информации што може да ги собереме додека работиме со нашата веб-страница. Оваа Политика за приватност се однесува на https://gorillapdf.com (во натамошниот текст: „ние“, „ние“, „GorillaPDF“ или „https://gorillapdf.com“). Ја почитуваме вашата приватност и сме посветени на заштита на личните информации може да ни обезбедите преку веб-страницата. Ја усвоивме оваа политика за приватност („Политика за приватност“) за да објасниме кои информации може да се собираат на нашата веб-локација, како ги користиме овие информации и под кои околности можеме да ги откриеме информациите на трети страни. Оваа Политика за приватност се однесува само на информациите што ги собираме преку веб-страницата и не се однесува на нашето собирање информации од други извори.

Оваа Политика за приватност, заедно со Правила и услови објавени на нашата веб-страница, ги поставуваат општите правила и политики со кои се уредува вашата употреба на нашата веб-страница. Во зависност од вашите активности кога ја посетувате нашата веб-локација, можеби ќе треба да се согласите со дополнителни услови и услови.

Посетители на веб-страница

Како и повеќето оператори на веб-локации, GorillaPDF собира информации што не се идентификуваат лично од типот што вообичаено ги прават достапни веб-прелистувачите и серверите, како што се типот на прелистувачот, претпочитаниот јазик, локацијата за упатување и датумот и времето на секое барање на посетител. Целта на GorillaPDF при собирањето информации кои не се идентификуваат лично е подобро да разбере како посетителите на GorillaPDF ја користат неговата веб-страница. Тие информации се користат само за да се подобри вашето и генерално искуството на корисниците на веб-локацијата GorillaPDF.

Собирање на информации за лична идентификација

Одредени посетители на веб-локациите на GorillaPDF избираат да комуницираат со GorillaPDF на начини кои бараат GorillaPDF да собира информации за лична идентификација. Количеството и видот на информации што ги собира GorillaPDF зависи од природата на интеракцијата. На пример, ги замолуваме посетителите кои се регистрираат за блог на https://gorillapdf.com да дадат адреса за е-пошта.

Безбедност

Безбедноста на вашите лични податоци е важна за нас, но запомнете дека ниту еден начин на пренос преку Интернет или метод на електронско складирање не е 100% безбеден. Иако се стремиме да користиме комерцијално прифатливи средства за да ги заштитиме вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме нивната апсолутна безбедност.

Врски до надворешни страници

Нашата услуга може да содржи врски до надворешни страници кои не се управувани од нас. Ако кликнете на врската од трета страна, ќе бидете упатени на страницата на таа трета страна. Силно ве советуваме да ги прегледате Политиката за приватност и условите и условите на секоја страница што ја посетувате.

Ние немаме контрола и не преземаме одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на страниците, производите или услугите на трети страни.

Заштита на одредени информации за лична идентификација

GorillaPDF открива потенцијално лични идентификациони и лични информации само на оние на своите вработени, изведувачи и поврзани организации кои (i) треба да ги знаат тие информации за да ги обработат во име на GorillaPDF или за да обезбедат услуги достапни на веб-страницата на GorillaPDF, и ( ii) кои се согласиле да не го откриваат на други. Некои од тие вработени, изведувачи и поврзани организации може да се наоѓаат надвор од вашата матична земја; со користење на веб-локацијата на GorillaPDF, се согласувате со пренос на такви информации до нив. GorillaPDF нема да изнајмува или продава информации за потенцијално лично идентификација и лична идентификација на никого. Освен на своите вработени, изведувачи и поврзани организации, како што е опишано погоре, GorillaPDF открива информации за потенцијално лично идентификација и лична идентификација само како одговор на судски повик, судски налог или друго владино барање или кога GorillaPDF со добра волја верува дека откривањето е разумно неопходни за заштита на имотот или правата на GorillaPDF, трети лица или јавноста во целост.

Ако сте регистриран корисник на https://gorillapdf.com/mk и сте ја доставиле вашата адреса за е-пошта, GorillaPDF може повремено да ви испрати е-пошта за да ви каже за новите функции, да бара повратни информации или само да ве информира за она што се случува со GorillaPDF и нашите производи. Ние првенствено го користиме нашиот блог за да комуницираме ваков тип на информации, па затоа очекуваме да го сведеме овој тип на е-пошта на минимум. Доколку ни испратите барање (на пример преку е-пошта за поддршка или преку некој од нашите механизми за повратни информации), го задржуваме правото да го објавиме за да ни помогнеме да појасниме или одговориме на вашето барање или да ни помогнеме да ги поддржиме другите корисници. GorillaPDF ги презема сите мерки кои се разумно неопходни за заштита од неовластен пристап, употреба, промена или уништување на потенцијално лични идентификациони и лични информации.

Агрегирана статистика

GorillaPDF може да собира статистика за однесувањето на посетителите на неговата веб-локација. GorillaPDF може да ги прикаже овие информации јавно или да ги обезбеди на други. Сепак, GorillaPDF не ги открива вашите лични податоци за идентификација.

Колачиња

За да го збогати и усоврши вашето онлајн искуство, GorillaPDF користи „колачиња“, слични технологии и услуги обезбедени од други за прикажување персонализирана содржина, соодветно рекламирање и складирање на вашите преференци на вашиот уред.

Колаче е низа од информации што веб-локацијата ги складира на компјутерот на посетителот и што прелистувачот на посетителот ја дава на веб-локацијата секој пат кога посетителот се враќа. GorillaPDF користи колачиња за да му помогне на GorillaPDF да ги идентификува и следи посетителите, нивното користење на https://gorillapdf.com и нивните поставки за пристап до веб-локациите. Посетителите на GorillaPDF кои не сакаат да поставуваат колачиња на нивните компјутери треба да ги постават своите прелистувачи да одбиваат колачиња пред да ги користат веб-локациите на GorillaPDF, со недостаток што одредени карактеристики на веб-локациите на GorillaPDF може да не функционираат правилно без помош на колачиња.

Со продолжување на навигацијата на нашата веб-локација без промена на поставките за колачиња, вие со ова ја потврдувате и се согласувате со употребата на колачиња од GorillaPDF.

Приватност и употреба на податоци со Google Analytics 4

Овој вебсајт користи Google Analytics 4 (GA4) за да разбере како се користат нашите услуги, со силен акцент на почитување и заштита на вашата приватност. Овој дел го детализира нашиот пристап и вашите права во врска со собирањето и користењето податоци преку GA4.

Google Analytics 4 е дизајнирана имајќи ја предвид приватноста. GA4 не евидентира или складира поединечни IP адреси. Наместо тоа, привремено користи IP адреси за да изведе груби податоци за геолокација како што се градот, континентот, земјата, регионот и потконтинентот. За посетителите од Европската Унија, IP адресата се користи исклучиво за оваа намена и веднаш се отфрла откако ќе се извлечат податоците за геолокацијата. IP адресата не е најавена, достапна или не се користи за други цели.

Сите пребарувања за IP од страна на GA4 се спроведуваат на сервери базирани на ЕУ. Ова значи дека пред да се препратат податоци за сообраќајот до серверите на Analytics за обработка, информациите поврзани со IP се управуваат во ЕУ. Овој пристап осигурува дека ракувањето со податоците се усогласува со строгите стандарди за приватност поставени со регулативите на ЕУ. Повеќе информации: https://support.google.com/analytics/answer/12017362?hl=en&ref_topic=2919631

Додека GA4 не складира IP адреси, сепак собира податоци за интеракциите на веб-страниците. Сепак, вие имате контрола врз тоа како се користат вашите податоци. На оваа веб-локација, можете да управувате со вашите параметри со кликнување на хиперврската „Поставки за колачиња“ во подножјето и оневозможување на колачињата на Google Analytics 4.

Постојано ги следиме и прилагодуваме нашите практики за да останеме усогласени со законите за заштита на податоците, вклучително и Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR). Нашата употреба на Google Analytics 4 е дел од оваа заложба, осигурувајќи дека собираме вредни увиди на начин кој ја почитува вашата приватност и се придржува до законските барања.

Како што се развиваат прописите и технологиите за заштита на податоците, така ќе се развиваат и нашите практики. Ние сме посветени на одржување на транспарентност со нашите корисници. Доколку дојде до некои значајни промени во начинот на кој ја користиме Google Analytics 4 или во релевантните закони за приватност, ние ќе ја ажурираме оваа политика и ќе ве информираме соодветно.

Приватност и употреба на податоци со Google AdSense

GorillaPDF користи Google AdSense, услуга за онлајн рекламирање обезбедена од Alphabet Inc., за прикажување реклами на страниците. Овој дел прикажува како функционира Google AdSense на нашата страница и импликациите за вашата приватност.

Google AdSense е услуга која пласира рекламирање на страници од трети страни, избирајќи реклами врз основа на содржината на соодветната локација и интересите на корисниците. Користи алгоритам за таргетирање засновано на интерес, што може да вклучи генерирање индивидуални кориснички профили.

Google AdSense користи колачиња и пиксели за следење за да ја анализира употребата на веб-локацијата и да управува со рекламирањето преку Интернет. Колачињата се мали датотеки складирани на вашиот уред кои не содржат информации за лична идентификација. Пикселите за следење се мали графики што се користат за снимање и анализа на датотеките за евиденција, кои помагаат во проценката на сообраќајот на веб-страницата и интеракциите со корисниците.

Кога го посетувате GorillaPDF, компонентата AdSense го поттикнува вашиот прелистувач да пренесе податоци до Alphabet Inc. за онлајн рекламирање и наплата на провизија. Овие податоци, вклучително и вашата IP адреса, се обработуваат и може да се користат за да се разбере потеклото на посетителите и кликовите. Личните податоци собрани од Google AdSense, вклучувајќи ги и IP адресите, се пренесуваат и обработуваат во Соединетите Држави. Alphabet Inc. може да ги сподели овие податоци со трети страни како дел од процесот на рекламирање.

Може да се откажете од персонализацијата на рекламите користејќи ги поставките за реклами на Google, што ќе ве спречи да добивате персонализирано рекламирање од Google. За повеќе информации, посетете https://myadcenter.google.com/home

Кога комуницирате со оваа веб-локација, имате опција да ги вклучувате и исклучувате колачињата на Google AdSense. Ова може да се постигне во секое време со кликнување на хиперврската 'Поставки за колачиња' во подножјето.

GorillaPDF се придржува до важечките закони во врска со собирањето информации од посетителите на страницата. Нашата политика за приватност е дизајнирана да ве информира за нашата употреба на колачиња и практики за собирање податоци.

Колачиња од трета и прва страна

AdSense користи и колачиња од трета и од прва страна. Колачињата од трета страна се поврзани со домен различен од оној што го посетувате, додека колачињата од прва страна се поврзани со доменот на страницата. Колачињата што се користат за рекламни цели може да се поврзат со doubleclick.net или домени на Google специфични за земјата.

За повеќе информации, дознајте како Google ги користи информациите од сајтовите што ги користат нивните услуги овде: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

Деловни трансфери

Ако GorillaPDF, или суштински сите негови средства, се купени, или во неверојатен случај GorillaPDF да згасне или да банкротира, корисничките информации ќе бидат еден од средствата што се пренесуваат или стекнуваат од трето лице. Потврдувате дека таквите трансфери може да се случат и дека секој стекнувач на GorillaPDF може да продолжи да ги користи вашите лични податоци како што е наведено во оваа политика.

Промени во политиката за приватност

Иако повеќето промени веројатно ќе бидат мали, GorillaPDF може одвреме-навреме да ја менува својата Политика за приватност и по сопствена дискреција на GorillaPDF. GorillaPDF ги охрабрува посетителите често да ја проверуваат оваа страница за какви било промени во нејзината Политика за приватност. Вашето континуирано користење на оваа страница по секоја промена во оваа Политика за приватност ќе претставува ваше прифаќање на таквата промена.