Заштита на PDF со лозинка

Шифрирајте PDF онлајн и бесплатно со алатката за заштита на лозинка GorillaPDF.
Поставете PDF датотека (максимална големина 50 MB)
Вашата датотека е подготвена за преземање. Ви благодариме што го користите Gorilla PDF!
Преземи

Заштитете ги PDF-датотеките бесплатно

Повеќето алатки за заштита на PDF датотеки се наплатуваат. Ова е 100% бесплатна алатка за додавање лозинка на вашите документи.

Шифрирајте PDF онлајн

Никогаш не пропуштајте алатка за заштита на PDF и останете продуктивни насекаде, на кој било уред со онлајн услугата за шифрирање на PDF.

Безбедна PDF заштита

Заштитете ги вашите документи безбедно и самоуверено. Сите датотеки се бришат од серверот за неколку моменти по завршувањето на вашата задача.

Неограничен број на документи

Бројот на датотеки што можете да ги шифрирате дневно е неограничен. Имате неограничена и бесплатна алатка за заштита на лозинка за PDF.

Брза и сигурна апликација

Заштедете време со лесно и брзо заштитување на вашите документи. Заштитникот за PDF е удобна веб-апликација за вашите датотеки.

Алатка погодна за мобилни телефони

Оваа онлајн апликација може добро да ви послужи ако извршувате задачи на вашиот мобилен телефон, без разлика дали тоа е Android, iOS или друг уред.

Како да заштитите PDF со лозинка?

How to password protect PDF video tutorial
  1. Отворете го вашиот PDF со влечење и пуштање, или кликнете на копчето Преглед и лоцирајте ја вашата датотека локално.
  2. Откако ќе се вчита вашата датотека, внесете ја вашата лозинка со најмалку 5 знаци. Погрижете се да ја зачувате вашата лозинка.
  3. Кликнете на копчето Заштити PDF за да го започнете процесот.
  4. Преземете го вашиот PDF заштитен со лозинка со кликнување на копчето Преземи.

Сигурно решение за шифрирање на PDF.

Креирајте силна лозинка.

Иако ова е една од најбезбедните алатки за заштита на лозинка, важно е да се избере лозинка која е доволно силна и ефикасна за да се спротивстави на каков било напад.

Не користете очигледни имиња за вашата лозинка и секогаш додавајте повеќе знаци.

Креирајте силна лозинка
Сигурно и нераскинливо шифрирање.

Сигурно и нераскинливо шифрирање.

Заштитете ги вашите PDF датотеки со 256-битна AES шифрирање, која нуди највисоко ниво на заштита за вашите доверливи документи.

Овој алгоритам за шифрирање го оневозможува никого да го отвори PDF или да ја отстрани заштитата без точната лозинка. Исто така, запомнете ја лозинката бидејќи не чуваме лозинки на нашите сервери. Во спротивно, може да завршите со чувствителни документи кои се целосно недостапни.

Додајте лозинка пред споделување на PDF.

Дајте слој на безбедност на вашата интелектуална сопственост, финансискиот извештај, информациите за сметката, ингеренциите за најава или која било друга доверлива информација со заштита на PDF со лозинка.

Членовите на тимот, или луѓето надвор од вашата организација, можат да ја читаат содржината на PDF само со тоа што ќе ја имаат лозинката што ја генерирате со апликацијата.

Додајте лозинка пред споделување на PDF.
Спречете го уредувањето и печатењето.

Спречете го уредувањето и печатењето.

Со заклучување на PDF, го заштитувате интегритетот на документот, а информациите што ги споделувате остануваат непроменети.

Ако документот содржи чувствителни информации, заштитата со лозинка ќе осигури дека само одредени луѓе можат да прават модификации и уредувања на содржината.

Што се однесува до печатењето, копчето Печати ќе биде оневозможено, така што нема потенцијална слабост доколку некој се обиде да ги види информациите внатре.

Овозможете заштита со лозинка за PDF.

Овозможете заштита со лозинка за PDF

PDF е популарен формат на датотека за документи. Но, честопати, PDF-датотеките имаат потреба од заштита од неовластен пристап. Оттука, важно е да се избере вистинскиот метод за заштита на PDF. Треба да се погрижите вашите датотеки да останат безбедни и недостапни.

Оваа онлајн алатка за заштита на лозинка за PDF работи со 256-битна AES шифрирање. Тоа е најсилниот тип на шифрирање што е достапен и стандард за датотеките PDF 2.0. Користи комбинација од единствени, случајни броеви и шифриран клуч за да создаде непробоен код. Дополнително, 256-битното AES шифрирање е отпорно на напади со брутална сила. Речиси е невозможно некој да се обиде да ги пробие податоците без да ја знае точната лозинка.

Можете целосно да ги искористите предностите на оваа апликација кога споделувате PDF на мрежа. Понекогаш, поставките на компанијата дозволуваат споделени папки за соработниците и сакате да го ограничите пристапот до одредени PDF документи. Или сакате да прикачите PDF-датотека на е-пошта и да испратите шифриран PDF-прилог до примачите. Некои канали за комуникација се несигурни или недоверливи. Така, користењето на PDF енкриптор е добра опција за разгледување.

Оваа онлајн апликација е најдобрата алтернатива ако немате Adobe Acrobat, но сепак ви треба итно решение за заштита на вашите документи.

Често поставувани прашања

Ако одлучите да дешифрирате PDF документ, користете ја алатката Отклучи PDF на оваа веб-локација.
Не. Според PDF 1.7 Adobe Extension Level 8/PDF 2.0, треба да се користи шифрирање AES-256.
Тоа е еден од најбезбедните алгоритми за шифрирање. Владините агенции ги штитат доверливите документи со 192 или 256 должини на клучеви. Никој не може да пристапи до документот без точната лозинка.
Со овој алгоритам за шифрирање, PDF-датотеките не може да се печатат. Ги заштитува вашите документи да не бидат прегледани и копирани од неовластени страни.
Лесно е да се каже дали PDF е шифриран. Отворете го документот во читач на PDF. Ако побара лозинка, PDF-от е заклучен.
Со сегашната технологија и ресурси, не е можен практичен напад на 256-битна AES шифрирање.
Веќе гласано 4.81 / 5 - 639 гласови