PDF компресор

Компресирајте PDF онлајн
Поставете PDF датотека (максимална големина 50 MB)
Големина на подигната датотека:
Нова големина на датотека:
Вашата нова компресирана датотека е % помала од поставената датотека.
Преземи

Бесплатно компресирање на PDF

Компресирајте онолку PDF датотеки колку што сакате без трошоци. GorillaPDF компресорот е бесплатна алатка за намалување на големината на PDF датотеките.

Компресирај онлајн

Пристапете до алатката за компресија без да инсталирате софтвер. Достапна е онлајн и можете да ги компресирате вашите PDF датотеки преку прелистувачот.

Лесен за користење

Искористете ја целосно интуитивната интерактивност, со најмал број чекори за компресирање на вашите PDF фајлови.

Брз PDF компресор

Ова е веб-алатка изградена на модерна технологија за компресија и оптимизирана за минимална употреба на ресурси.

Погодна за мобилни

Оваа алатка е погодна за мобилна употреба, кога треба да компресирате PDF на вашиот Android, iOS или друг уред.

Заштедете простор

Денешните уреди и сервери имаат ограничени ресурси, така што компресирањето на податоците е разумен начин за заштеда на простор.

Како да компресирате PDF?

How to compress PDF video tutorial
  1. Отворете ја PDF датотеката од вашиот уред.
  2. Изберете го нивото на компресија (ниско, средно, високо или многу високо).
  3. Кликнете на копчето Компресирај за да започне процесот на компресија.
  4. Преземете го PDF со намалена големина.

Бесплатен онлајн PDF компресор за сите ваши потреби.

Висококвалитетен PDF компресор

Задржете го квалитетот на вашиот PDF фајл со избирање на полесна опција за компресија, како што е ниска или средна компресија.

Чувајте го речиси истиот квалитет како оригиналот, со намалена големина од 50% до 60%.

Квалитетен ПДФ компресор
Компресирај PDF за испраќање преку е-маил

Компресирајте PDF за испраќање е-пошта

Со компресирање на PDF, се ослободуваме од непотребните податоци и го забрзуваме процесот на испраќање PDF прилози преку е-пошта.

Можете лесно да го компресирате PDF на 100kb, 200kb, 300kb или 500kb, во зависност од вашите преференции.

Компресирај за печатење и веб

Имате опција да ги компресирате вашите PDF датотеки според нивната намена, без разлика дали тоа е за складирање, веб или за печатење.

Прилагодете го нивото на компресија и смалете го PDF до саканата големина.

Компресирај PDF за веб прикажување и принт
PDF компресор за мобилен и десктоп

Моќна онлајн апликација за сите уреди

GorillaPDF компресорот е бесплатна онлајн апликација која е достапна од мобилни и десктоп веб-прелистувачи.

Можете да ги компресирате вашите PDF документи во секое време и на кој било уред.

Компресирај PDF онлајн, лесно и брзо.

Компресирај ПДФ онлајн, брзо и лесно

PDF е еден од најкористените формати на датотеки за зачувување и дистрибуција на информации онлајн. PDF-датотеките може да содржат текст, слики, видеа, прибелешки, форми, слоеви и други видови, кои ја зголемуваат големината и го отежнуваат пристапот, споделувањето или складирањето.

Кога е тоа случај, треба да се потпрете на висококвалитетна алатка за компресија на PDF, која ефикасно ќе ја намали големината на датотеката, а сепак ќе го задржи квалитетот. Таков PDF може лесно да се прикачи и испрати преку е-пошта, бидејќи е мал по големина и не ја надминува границата што ја имаат повеќето е-пошта за прилози.

Компресирањето на PDF-датотеките е исто така корисно кога се објавуваат датотеките на веб-локација. Тоа заштедува ресурси на серверот и не го преоптоварува пропусниот опсег на корисниците.

Општо земено, PDF-датотеките со графика и скенирани документи се со големи димензии поради DPI (точки по инч), а повеќето скенери произведуваат пристојна слика со 300 DPI. За да го направите PDF полесен, користете го компресорот за PDF и изберете ниска или висока компресија во зависност од вашите преференции и потреби.

Со овој PDF компресор, можете да намалите помеѓу 10% и 95% од големината на оригиналната датотека.

Често поставувани прашања

Кога се врши компресија на податоци, податоците се кодираат со помалку битови од оригиналното претставување, но тоа не мора да значи помалку информации.
Времето што ви треба за компресија на PDF-датотека зависи од големината на датотеката. На помалите датотеки обично им треба помалку време, а на поголемите документи им се потребни повеќе ресурси, така што бараат повеќе време за компресирање.
Можете да компресирате една PDF-датотека по сесија. За сериска компресија, можеме да ви обезбедиме API.
Да, JPEG е компресија со загуби, но нивото на компресија може да се прилагоди до степен до кој загубата на информации е прифатлива. Постои компромис помеѓу големината и квалитетот на PDF.
Да, ова е 100% безбеден PDF компресор и датотеките се отстрануваат од заштитениот сервер во рок од 12 часа.
Можете да компресирате PDF документ на 500 KB, во зависност од неговата оригинална големина, која треба да биде приближно 4-6 MB. Потоа можете да ја користите опцијата Многу висока компресија за да ја намалите големината на 500 KB или помалку.
За да компресирате PDF без да изгубите квалитет, симнете примерок од слики, вметнете само суштински знаци на фонтови и отстранете ги дополнителните метаподатоци или објекти. Со користење на ниска и средна компресија со компресорот GorillaPDF, поставките се избалансирани така што добивате висококвалитетен PDF со најмала можна големина. Секогаш правете резервна копија од оригиналната датотека пред компресија.
Еве ги чекорите за компресија на PDF до 200 KB со помош на компресорот GorillaPDF: 1) Отворете ја алатката за компресирање GorillaPDF 2) Повлечете и испуштете ја датотеката или кликнете на 'Преглед' во областа на датотеката. 3) Пристапете до алатката за компресор 4) Во паѓачкото мени, ќе видите различни опции за компресија. Изберете 'Многу висока компресија (најмал квалитет на PDF)' 5) Прегледајте ја датотеката и кликнете на копчето 'Компресирај PDF' 6) Преземете ја вашата компресирана датотека и проверете дали е во рамките на ограничувањето од 200 KB. Не заборавајте дека за да се компресира PDF документ на 200 KB, вашиот оригинален документ треба да биде во опсег од 2MB до 4MB.
Веќе гласано 4.80 / 5 - 4580 гласови