Excel во PDF

Претворете ги вашите табели во PDF документи со онлајн конверторот GorillaPDF.
Поставете датотека .xls или .xlsx (максимална големина 50 MB)
Веќе гласано 4.70 / 5 - 341 гласови
Вашата датотека е подготвена за преземање. Ви благодариме што го користите Gorilla PDF!
Преземи

Онлајн конвертор Excel во PDF.

Чувајте ги вашите податоци безбедни.

PDF е безбеден формат на датотека и идеален за чување важни информации.

Можете да ја конвертирате вашата табела во PDF и да додадете заштита со лозинка за да спречите гледање или менување на вашите податоци.

Чувај ги информациит и податоците на безбедно
Чувајте ги фонтовите, боите и форматирањето откако ќе го конвертирате Excel во PDF

Го задржува форматирањето.

Со конвертирање во PDF, го добивате истиот визуелен изглед како во Microsoft Excel.

Зачувајте ја работната книга на Excel како датотека во XLSX или XLS и претворете ја во PDF за да го зачувате форматирањето.

Испечатете ја целата работна книга на Excel во една PDF датотека.

Понекогаш сакате да ги испечатите сите работни листови на Excel во еден документ.

Можете да го постигнете тоа со овој конвертор од Excel во PDF и да направите еден документ од сите листови на Excel.

Испечатете ја целата работна книга на Excel на една PDF страница
Претворете го Excel од која било верзија во PDF документ

Претворете ја датотеката Microsoft Excel од која било верзија во PDF.

Конверторот работи со сите MS Office пакети и може да конвертира Excel датотеки од сите верзии во PDF документи.

Секогаш кога ви треба PDF документ од сите работни табли од Excel, оваа апликација е тука да ве поддржи.

Како да конвертирате Excel во PDF онлајн?

Конвертирање на Excel во PDF онлајн
  1. Кликнете на Browse копчето и отворете ја вашата датотека во XLS или XLSX или повлечете и пуштете во сивата област.
  2. Кликнете на копчето за конвертирање за да започнете со конверзија во PDF.
  3. Преземете ја вашата PDF датотека кога ќе заврши конверзијата.

Бесплатен Excel во PDF конвертер

Excel во PDF видео

Чувајте ги вашите Microsoft Excel табели безбедни и организирани со конвертирање во PDF. Оваа онлајн алатка за конверзија од Excel во PDF е лесна за употреба, интуитивна и ја извршува својата функција со тоа што го претвора вашиот Excel документ во висококвалитетен PDF документ. Корисниците не треба да преземаат софтвер или да се најават и можат да конвертираат датотеки било каде и било кога.

Со конвертирање на Excel во PDF, не го зачувувате само форматирањето, туку ја правите датотеката достапна од сите прелистувачи и уреди. Полесно е да се презентираат податоците и извештаите во PDF датотека отколку во кој било друг формат. И честопати сакате да испечатите повеќе Excel Worksheets во еден PDF и да го презентирате тој извештај на претпоставените.

Со овој онлајн софтвер за конверзија, вие сте способни лесно да ги организирате и да ги презентирате вашите податоци.