Word во PDF

Конвертирајте Word во PDF онлајн со бесплатниот PDF конвертер подолу.
Поставете датотека Word (максимална големина 50 MB)
Вашата датотека е подготвена за преземање. Ви благодариме што го користите Gorilla PDF!
Преземи

PDF за Мобилен

PDF е формат на датотека погоден за мобилни телефони, така што вашите Word документи ќе изгледаат исто на Android, iOS и секоја друга мобилна платформа.

Конвертер за различни формати од палетата на Microsoft Word

Не само DOC и DOCX, туку овој моќен конвертор ги прифаќа DOCM и DOTX, кои се формати на датотеки што содржат вградени макроа, алатници и поставки за документ, слични на шаблон.

Прифаќа големи документи

Овој MS Word во PDF конвертор ви овозможува да испраќате датотеки до 50 MB. Можете да поделите поголеми датотеки и да ја користите алатката за спојување за да ги комбинирате во еден PDF.

Безбедно како офлајн конвертор

Ова е доверлив онлајн конвертор за PDF на кој можете да се потпрете. Конверторот се занимава со многу датотеки на дневна основа, а сите датотеки трајно се бришат по 12 часа.

PDF има подобри опции за компресија

Иако PDF е формат на датотека со мала тежина, тој може дополнително да се компресира и прилагоди за брзо споделување и објавување преку Интернет.

Бесплатен конвертор од Word во PDF

Ако некогаш ви треба бесплатно да го конвертирате Microsoft Word во PDF, овој конвертор е најдобриот избор бидејќи овозможува неограничена употреба, без потреба од преземање, инсталирање или најавување. Тоа е 100% бесплатен конвертор од Word во PDF онлајн.

Како да конвертирате Word во PDF?

How to convert Word to PDF video tutorial
  1. Отворете ја онлајн алатката за конвертирање на Word во PDF.
  2. Повлечете и испуштете ја DOC или DOCX датотеката во сивата област или кликнете на Преглед за да ја лоцирате од вашиот компјутер и кликнете на Отвори.
  3. Започнете ја конверзијата со кликнување на копчето Конвертирај.
  4. Кликнете на копчето Преземи за да ја зачувате вашата PDF-датотека локално.

Зачувајте го интегритетот на вашата Word датотека со конвертирање во PDF.

Креирајте висококвалитетни PDF-датотеки од Word.

Со овој онлајн конвертор, можете да конвертирате Word во PDF надвор од Microsoft Office, а сепак да го зачувате визуелниот изглед на вашиот оригинален документ.

Квалитетот на текстот не се менува кога се претвора од MS Word во PDF.

PDF-датотеката исто така ги чува хиперврските и сите дигитални информации во вашиот Microsoft Word документ.

Креирајте висококвалитетен PDF од MS Word
Задржување на форматирањето при конвертирање на Microsoft Word во PDF.

Го задржува форматирањето при конвертирање на Word во PDF.

Постарите верзии на MS Word не се целосно способни да отвораат документи од поновите верзии. Word не е најкомпатибилната датотека и често го губи форматирањето на другите оперативни системи.

Од друга страна, форматот на PDF документот останува недопрен, што обезбедува сигурност при печатење или споделување на вашите датотеки со соработниците.

Намалете ја големината на датотеката при конвертирање на Word во PDF.

Датотеките MS Word заземаат 25%-30% повеќе простор од PDF-датотеките. Со конвертирање на Word во PDF можете да заштедите на простор на дискот ако изберете PDF за архивирање.

Исто така, справувањето, преземањето и прикачувањето PDF-датотеки ќе биде побрзо поради помалата големина на PDF-датотеките во споредба со Word.

Намалете ја големината на вашите Word документи со конвертирање во PDF
Word е за уредување датотеки, а PDF е за прегледување и споделување датотеки

Word е за уредување, PDF е за споделување.

Microsoft Word е еден од најпопуларните Word процесори и идеален за креирање и уредување документи.

Но, кога треба да го споделите или презентирате документот, PDF е подобар од Word. Изгледа попрофесионално кога користите PDF во вашите комуникации, а во исто време го задржувате интегритетот на вашата креативна работа.

Претворете го вашиот MS Word документ во PDF-датотека што лесно се споделува.

Претворете го вашиот MS Word документ во PDF-датотека што лесно се споделува

Конверторот Word во PDF е едноставна и корисна онлајн алатка за лесно конвертирање на вашите DOC и DOCX датотеки во PDF. Тоа е поддржувачко веб-решение за луѓе кои секојдневно испраќаат и примаат документи на Microsoft Word и за побрз начин за прикачување, преземање и складирање на дигитални датотеки. Тоа е можно со форматот на датотеката PDF, кој е претпочитана опција за споделување и прегледување документи преку Интернет.

Друга придобивка од конвертирањето на вашите Word документи во PDF е можноста да ги заштитите вашите документи со лозинка и да ги чувате вашите доверливи податоци безбедни пред да ги испраќате на други.

Во некои случаи, испраќањето PDF наместо Word ќе направи да изгледате попрофесионално, на пример, испраќање на вашето CV кога аплицирате за работа. Во други случаи, можеби ќе сакате да испраќате сметки, финансиски извештаи или доверливи информации преку мрежата, така што конвертирањето на DOC и DOCX во PDF се чини најдобро решение за чување на податоците безбедни во режим само за читање. Дополнително, можете да го шифрирате PDF-от и безбедно да го споделите со други.

Без разлика дали е за лична или деловна употреба, овој онлајн конвертор ќе го поедностави процесот на создавање PDF-датотеки со висока резолуција од Word и истовремено ќе го одржува форматот на документот.

Често поставувани прашања

Можете да конвертирате Word во PDF онлајн на вашиот телефон. Конверторот е достапен преку прелистувач, тој е интуитивен и лесен за користење.
Можете да конвертирате единечни Word документи во PDF со конверторот, а потоа да ја користите алатката за спојување на PDF за да комбинирате повеќе PDF-датотеки во еден документ.
Не, нема губење на квалитетот со конвертирање на Microsoft Word во PDF. Сликите го задржуваат квалитетот и нема губење на боите. Добивате PDF со висока резолуција од вашиот Word документ.
По конвертирање на PDF од Word, можете да ја користите оваа алатка за да додадете лозинка во вашата датотека.
Да, можете да го користите онлајн конверторот Word во PDF без никакви ограничувања и бесплатно. За компаниите и тимовите, производот е подготвен за API.
Веќе гласано 4.80 / 5 - 812 гласови